29748.jpeg
Webwinkel met kleine familie bedrijven sinds 2011
Tucuma olie - 20 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05151-020

Astrocaryum aculeatum
(Tucuma Palm) Awarra olie

  • Brazilië

De Tucuma palm groeit vooral in tropisch Zuid-Amerika. De pruim grootte vruchten zijn geel-oranje, lekker en worden vaak gegeten door de lokale bevolking. De olie wordt uit het vruchtvlees geperst en bevat 25 verschillende vetzuren, waarvan 74% onverzadigd. Het bijzondere van deze olie is het hoge percentage provitamine A, dat drie maal hoger is als de wortelolie. Dit hoog gehalte aan provitamine A en ook hoog gehalte aan carotenen veroorzaakt een sterke antioxidant activiteit, d.w.z. een immense bestrijding van vrije radicalen.

Cosmetisch gebruik: Uitstekende huid en haar olie met profylactische werking voor een de bescherming tegen zon invloeden. Door het Vitamine A gehalte wordt celgroei in de lederhuid en de opperhuid verhoogd, wat leidt tot een toename van opperhuid dikte. Bovendien, wordt zelfs de rijpe en verouderde huid de elasticiteit van het bindweefsel versterkt en de huid elastisch.

Culinair: Bij de lokale bevolking worden de smakelijke vruchten gegeten en de olie in de keuken gebruikt. Bij ons onbekend.

Hoofdbestanddelen: Oliezuur 66 %, Stearinezuur 10,5 %, Palmitinezuur 7 %, Linolzuur 11 %, a-Linoleenzuur 2 %

Tucuma olie, 20 ml donkere glazen fles


Model:
Tucuma olie - 20 ml 8.25

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel