banner2018.jpg

+31 (0)77-7110398
Telefonisch & WhatsApp contact
op werkdagen van 10:00-16:00

package-1512783-1280.pngGratis verzending v.a. € 75,-
(Nederland & België)
Meer informatie klik hier


Tonkabonen olie - 60 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05148-060

Dipterix odorata  • Geperst

  • Maienfels


De Cumarú- of Tonkabonen-boom is inheems in de Amazone tot aan Peru en Bolivia.


Het is een tropische, hoge loofboom met paarse bloemen waaruit dan de amandelvormige zaden - de tonkaboon - zich ontwikkeld. Bij de lokale bevolking, heeft de tonkaboon een grote mystieke en magische betekenis - niet alleen als een ontsmettingsmiddel, maar ook als een additief in de geneeskunde en in de voedingsindustrie.


Cosmetisch gebruik: Uitstekend geschikt als basisolie of aanvullende olie in massage oliën en in de cosmetica. De geur is licht zoet met hints van vanille, gedroogd hooi en amandelen.  Gelieve niet te verwarren met de gedestilleerde tonkaboon olie. Dit één is een persing van tonkabonen.


Culinair: In de landen van herkomst wordt het vaak als vanille vervanger in de voedingsindustrie gebruikt. In de EU verboden door de hoge coumarine ( bloedstollingsremmende werking) gehalte, waar de deskundigen het over de richtlijn oneens zijn hoe hoog het coumarine gehalte in voedingsmiddelen mag zijn. Bij onze oosterburen (Duitsland) is het lievevrouwbedstro met aanzienlijke coumarine al eeuwenlang het lievebedstro punch erg populair.


Hoofdbestanddelen: Linolzuur 21%, Oliezuur 47 %, Palmitinezuur 6 %, Stearinezuur 4,5 %, Alpha-Linoleenzuur 5,5 %, Arachninzuur 6%, Beheenzuur 4 %, Lignocerinezuur 4 %


Tonkaboen olie, 60 ml glazen fles


Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.