29748.jpeg
Webwinkel met kleine familie bedrijven sinds 2011












Sesamolie BIO - 1 liter

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05138-300

Sesamum indicum

  • Ongeroosterd
  • Indië

Sesame is een van de oudste voedingsmiddelen. Al duizenden jaren geteeld en wordt nu voornamelijk geteeld in India, China, Egypte en Mexico. Op dit moment is sesamolie (en ook het zaad) twee keer zo duur als enkele jaren geleden en is nog steeds onderhevig aan aanzienlijke prijsschommelingen. Sesamolie is relatief stabiel tegen oxidatie door de lignanen sesamine en sesamoline en de G-tocoferol (vitamine E).

Cosmetisch gebruik: Is in de Indiase Ayurveda sinds de oudheid al bekend. Sesamolie wordt voor vele ontgiftings- en verzorgende toegepassingen gebruikt. Het dringt diep in de huid, maar blijft net zolang op de huid aanwezig dat alle massage toepassingen goed kunnen worden uitgevoerd. Het is vanwege de neutraliteit een goede basis- of draagolie met een etherische oliën en is voor alle huidtypen geschikt als lichaams of de massage olie.  Voor de gezichtshuid zou ik persoonlijk toch een waardevolle en sneller intrekkende plantaardige olie adviseren.

Culinair: Sesamolie is ook uitstekend spijsolie, maar een hoge constante verhitting is niet wenselijk, omdat dit sommige bestanddelen zal vernietigen. Voor het kort aanbraden van groente, vlees enz. is het goed aan te bevelen vanwege zijn lichte, milde, nootachtig, maar toch neutrale smaak.

Hoofdbestanddelen: Linolzuur ca. 45 %, Oliezuur ca. 38 %, Palmitinezuur ca. 8 %, Stearinezuur ca. 5 %, Tocoferolen, Fenolen, Lignanen

Sesamolie BIO, 1 liter glazen fles


Model:
Sesamolie BIO - 1 liter 29.99

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel