29748.jpeg
Webwinkel met kleine familie bedrijven sinds 2011












Sla zaden olie - 20 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05135-020

Lactuca sativa

  • Eigen persing
  • Maienfels

In de keuken goed bekend als krop sla, maar relatief onbekend is de olie uit de sla zaden. Het wordt gekenmerkt door een hoog gehalte aan linolzuur en zit in het oliezuur spectrum in de buurt van zonnebloemolie, druivenpitolie en walnootolie, maar nog steeds zijn eigen specifieke karakter. Een bijzondere kwaliteit oliën, zowel in cosmetica en als spijsolie.

Cosmetisch gebruik: Door het hoge gehalte aan linolzuur en geringe aandeel aan verzadigde vetten, een zeer lichte olie voor alle huidtypen, ook voor de vette huid.

Culinair: Uiteraard te gebruiken als een "echte" slaolie. Is relatief smaak- en reukloos, ideaal in salades, en natuurlijk kunt u nog steeds hun toevlucht nemen naar andere kruidige componenten. Tegelijkertijd is een zeer gezonde levensmiddel olie, ideaal voor de koude gerechten.

Hoofdbestanddelen: Linolzuur 61,7 %, Oliezuur 24,8 %, Palmitinezuur 7,4 %, Stearinezuur 3,1 %, Arachidinezuur 1,1 %

Sla zadenolie, 20 ml donkere glazen fles


Model:
Sla zaden olie - 20 ml 8.25

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel