Sacha Inchi olie

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
07061

Plukenetia volubilis

  • Koude persing
  • Peru

Sacha Inchi, de Inca pinda, stamt af van de klimplant en komt hoofdzakelijk voor in Peru. De gele olie heeft een aangename smaak van kruiden met een grazige notitie. Het oliezuur spectrum van Sacha Inchi is zeer uitzonderlijk. Geen enkele bekende planten- of noten-olie is qua samenstelling hiermee vergelijkbaar, en verdiend meer aandacht in de voeding en cosmetica. Zelfs de lijnzaadolie, dat een relatief groot deel aan waardevolle alfa-linoleenzuur bevat, komt niet in de buurt van deze olie. Vanwege het hoge gehalte aan vitamine E is de Sacha-Inchi olie ook nog eens lang houdbaar.

Cosmetisch gebruik: Sacha Inchi olie is een lichte, niet-film vormende olie dat zeer snel intrekt en is zeer geschikt voor de droge, broze en rijpere oudere huid. Gebruikers ervaringen tonen ook een goede toepassing bij grote poriën, vette en onzuivere huid. Door zijn speciale bestanddelen werkt het cel regenererend, beschermende en opbouwend en verhoogt de elasticiteit van de huid. Ook bij een een gevoelige huid wordt het uitstekend verdragen.

Culinair: Officieel in de EU voedingsmiddelen verordening (2009) is het als spijsolie niet toegelaten, maar het wordt sinds onheuglijke tijden in de landen van herkomst als spijsolie gebruikt. Hier komt de waanzin van de EU-bureaucratie die de regels en wetten voor ons willen bepalen naar boven, en zelf geen enkel idee hebben van het gebruik hiervan. Wat u als consument met de Sacha Inchiolie wilt doen, daar kunt u zelf het beste over beslissen.

Door de uitzonderlijke samenstelling, het hoge alfa-linoleenzuur gehalte en hoog vitaminegehalte is dit naar onze mening is het een van de hoogste kwaliteit plantaardige oliën überhaupt. Als dieet levensmiddel olie voor koude gerechten een onvervangbare aanwinst (Wij verkopen de Sacha Inchi olie als een cosmetische olie).

Hoofdbestanddelen: Alpha-Linoleenzuur 49 %, Linolzuur 38 %, Oliezuur 9 % (Omega 3,6,9), Stearinezuur 2 %, Palmitinezuur 1 %, Vitamin A und E, Fytosterolen

Sacha Inchi olie, in 20 ml, 60 ml of 250 ml glazen fles


20 ml, Sacha Inchi olie
10.49

60 ml, Sacha Inchi olie
16.99

250 ml, Sacha Inchi olie
52.99Vraag stellen over dit artikel
Voeg toe aan verlanglijst

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel

Ook besteld

Kruiden haarwater

Kruiden haarwater

€ 16,49
Glas spatel

Glas spatel

€ 0,99
Muru Muru-boter - 100 ml

Muru Muru-boter - 100 ml

€ 19,24
Antieke kruiden shampoo - 200 ml

Antieke kruiden shampoo - 200 ml

€ 14,49
Kokum boter - 100 ml

Kokum boter - 100 ml

€ 15,99
Sinaasappelbloesem "Neroli" - 1 ml

Sinaasappelbloesem "Neroli" - 1 ml

€ 33,49
Chaulmoogra - 5 ml

Chaulmoogra - 5 ml

€ 9,99
Verstevigende olie (striemen) - 10 ml

Verstevigende olie (striemen) - 10 ml

€ 4,49
Neemboomolie BIO, vet koudgeperst - 100 ml

Neemboomolie BIO, vet koudgeperst - 100 ml

€ 13,24
© Copyright 2009-2020 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 727 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.