banner2018.jpg

dqmxd9dw0aagcza.jpg

9.jpg

Dinsdag t/m Vrijdag telefonisch en WhatsApp bereikbaar
van: 10:00-16:00 uur op 
+31(0)77 - 711 0398Radijszaadolie BIO - 50 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05119-050

Raphanus sativus ssp.sativus  • Eigen persing, Maienfels


De rode radijsjes zijn bij iedereen wel bekend. We persen uit de zaden van een olie, dat vanwege zijn oliezuurwaardes interessant is.


Cosmetisch gebruik: Opvallend hierbij is het hoge erucazuur, dat in de cosmetica veel voorkeur geniet, het is bewezen dat erucazuur één van de enkelvoudig onverzadigde vetzuren die een gunstig effect op de huid heeft. In de de legendarische "Lorenzo olie", dat bestaat uit een mengsel van triglyceriden van erucazuur en oliezuur, was het erucazuur maatgevend om de ALD (Adrenoleukodystrofie) ziekte te verlichten. Maar we willen u geen "Lorenzo's Oil" aanbieden, maar een huid functieolie, dat door zijn onverzadigde vetzuren een gunstig effect op uw huidbeeld heeft. Het trekt relatief langzaam in en is daarom een goed bestanddeel in massage oliën. Door zijn ietwat kruidachtige geur is een toevoeging met andere begeleidende oliën en/of etherische olie aan te raden.


Culinair: Door het erucazuur gehalte niet als levensmiddel toegestaan.


Hoofdbestanddelen: Erucazuur 31,2 %, Oliezuur 21,7 %, Linolzuur 14 %, Alpha-Linoleenzuur 10,8 %, Eicoseenzuur 9,5 %, Palmitinezuur 5,6 %, nervonzuur 1,8 %


Radijszaadolie BIO, 50 ml glazen fles


Model:
Radijszaadolie BIO - 50 ml 14.49

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.