Peterselie zaadolie

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05112

Petroselinum crispum

  • Eigen persing Maienfels

Uit de peterseliezaden door koude persing gewonnen ontstaat een vette (basis) olie met een zeer aromatische noot. Niet te verwarren met de etherische Peterselie olie, die geen oliezuur bevat. Een bijzondere olie met opmerkelijke eigenschappen en een zeer sterke geur van peterselie.

Cosmetisch gebruik: In de Ayurveda, wordt peterselie zaadolie vaak bij diverse massage toepassingen gebruikt. Zelfs met cellulitis en spataderen blijkt het succesvol te zijn. Volgens wetenschappelijke studies zou Petroselin zuur (een mono-onverzadigd vetzuur met lange keten) een positief effect op huidveroudering tegengaan. Dit omvat een toename van de collageen opname in de huid, een verbetering van de regeneratie van de huid, verbetering van de huid zachtheid en sterkte,
hierdoor ontstaan er minder huid rimpels en voelt de huid gladder, steviger en ontstaat er meer elasticiteit. Verbetering van de pigmentatie en ouderdomsvlekken, door de afname van de melanine productie wordt de huid lichter. Derhalve kan je peterselie zaadolie puur op de kleine vlekken van de huid aanbrengen, maar bij een groot gebied met een draagolie (eventueel met een etherische olie toevoegen) om een gezonde en stevige huid te behouden.

Culinair: Als spijsolie, voor het kruiden van alle soorten gerechten - Zuiver een paar druppels zijn voldoende door de sterke concentratie.

Hoofdbestanddelen: Petroselinzuur 73 %, Oliezuur 14 %, Linolzuur 9 %, Palmitinezuur 3 %

Peterseliezaad olie, in 20 ml of 50 ml glazen fles


20 ml, Peterselie zaadolie
12.49

50 ml, Peterselie zaadolie
19.99Vraag stellen over dit artikel
Voeg toe aan verlanglijst

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel

Ook besteld

Zon- en schaduw lichaam`s olie - 100 ml

Zon- en schaduw lichaam`s olie - 100 ml

€ 21,99
Damast Roos BIO Bulgarije - 100 ml

Damast Roos BIO Bulgarije - 100 ml

€ 12,49
Voel je goed - 10 ml

Voel je goed - 10 ml

€ 9,99
Frangipani Absolue - 1 gr.

Frangipani Absolue - 1 gr.

€ 38,49
© Copyright 2009-2020 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 641 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.