banner2018.jpg

buysmart.jpg

Lees de klanten revieuws op:
- Webwinkelkeur
- The Feedback Company

Op werkdagen van: 10:00-16:00 uur
+31(0)77 - 711 0398
telefonisch en WhatsApp bereikbaarPiqui olie - 20 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05110-020

Caryocar coriaceum  • Brazilië


De Pequiboom groeit voornamelijk in Noordoost-Brazilië en is zeer geliefd om zijn heerlijke eetbare vruchten. De olie wordt uit het vruchtvlees gewonnen en men heeft meer dan 1.000 vruchten nodig om één liter olie te winnen. Het is geel-oranje van kleur en heeft een fruitige aangename geur. De olie is rijk aan carotenen vooral aan zeaxanthine, een zuurstofhoudende caroteen, dat een belangrijke rol bij planten en dieren op de lichtinstraling heeft. Het beschermt het netvlies als een filter en neutraliseert de vrije radicalen door zijn antioxidante eigenschappen. Boterachtige consistentie, voor gebruik eventueel lichtjes opwarmen (warm water bad).


Cosmetisch gebruik: Door de carotenen, goed in zonbeschermings producten. Het versterkt en voedt de huid, verstevigt het weefsel en beschermd profylactisch verbranding door UV-straling.


Culinair: Omdat de olie uit het vruchtvlees van de Pequi vruchten word geperst, smaakt het aromatisch fruitig maar is niet geschikt voor verhitting omdat dit de carotenen vernietigt.


Hoofdbestanddelen: Palmitinezuur ca. 32 %, Oliezuur ca. 56 %, Linolzuur ca. 3 %, Stearinezuure ca. 2 %, hoog gehalte aan pro-vitamine A en caroteen.


Pequiolie, 20 ml donkere glazen fles


Model:
Piqui olie - 20 ml 9.95

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 

Ook besteld

Passievrucht zaad olie BIO - 60 ml
Passiflora edulis L. (Maracuja) - Koude persing - Brazilië. De passievrucht bloem kom je vaak in onze huiskamers als sierbloem tegen. Met zi.. Lees meer
15.95
Bekijk dit product