Pecannoot olie - 250 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
06967-250

Carya illinoinensis (Hickoryboom)  • USA

  • Eigen persing Maienfels


De pecannoot boom is een machtige boom 30-50 meter hoogte en kan een leeftijd tot wel 300 jaar bereiken. Het hout van deze boom is zeer hard en resistent. De vruchten zijn steenvruchten-achtige noten, die vergelijkbaar met het uiterlijk van een grote eikel. In de schaal zitten twee noot helften die uiterlijk vergelijkbaar zijn met onze walnoot. Na de oogst moeten de noten nog enkele weken worden gedroogd voordat men hieruit de olie met koude persing kan winnen.


Cosmetisch gebruik: De pecan nootolie is ideaal als een massage-olie, omdat het langzaam intrekt en lang in de huid blijft zitten. Door het hoge gehalte aan vitamine E heeft de olie antioxiderende eigenschappen waardoor de olie een lange houdbaarheid heeft. Daarom is het ook goed geschikt voor het mengen met snel bederfelijke oliën, rekening houdend met het feit dat de olie langzaam in de huid trekt.


Culinair: Door zijn milde aangename smaak zeer geschikt voor in de keuken. Bij een Vitamine A tekort een zeer geschikte spijsolie.


Hoofdbestanddelen: Oliezuur ca. 45 – 75 %, Linolzuur ca. 20 – 40 %, Palmitinezuur ca. 5 %, Stearinezuur ca. 2 %, Tocoferolen (vitamine E)


Pecannoot olie, 250 ml donkere glazenfles


Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.3 10 en 451 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.