Patawa olie - 20 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05108-020

Oenocarpus bataua
Volksnaam: Ungurahui



  • Bataua Palm

  • Brazilië


Een mooie grote palm uit Zuid-Amerika met geleidelijke lange palmbladeren tot wel 10 meter en 20 meter hoogte kan bereiken. Hij maakt pruim grote paars zwarte eetbare vruchten met een olieachtig vruchtvlees. De vruchten zijn erg populair, omdat het vruchtvlees een chocoladesmaak heeft en wordt vaak in dranken, snoep en ijs gebruikt. Uit het olieachtige vruchtvlees wordt de olie geperst, welke ongeveer 81% aan onverzadigde vetzuren bevat.


Cosmetisch gebruik: Zeer goed voor de droge huid als massage olie, door de omega-3 en -6 vetzuren. Het versnelt de celvernieuwing rhythme, verzorgt mild en zacht de huid en dringt langzaam in de huid.


Culinair: In het land van herkomst wordt het als spijs- en braadolie gebruikt maar wordt hier in Europa minder in de keuken gebruikt vanwege zijn prijs. Het is licht zoet aroma met licht groene of gele kleur.


Hoofdbestanddelen: Oliezuur ca. 77 %, Palmitinezuur ca. 13,2 %, Stearinezuur ca. 2,6 %, Linolzuur ca. 2,7 %, a-linoleenzuur ca. 1 %


Pataua olie, 20 ml donkere glazen fles


Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 

Ook besteld

Palmolie BIO - 100 ml

Palmolie BIO - 100 ml

€ 11,99
Palmpit olie BIO - 100 ml

Palmpit olie BIO - 100 ml

€ 10,99
Pracaxi olie (Pracachy) - 100 ml

Pracaxi olie (Pracachy) - 100 ml

€ 13,25
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 427 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.