banner2018.jpg

+31 (0)77-7110398
Telefonisch & WhatsApp contact
op werkdagen van 10:00-16:00

package-1512783-1280.pngGratis verzending v.a. € 75,-
(Nederland & België)
Meer informatie klik hier


Paranoten olie BIO - 250 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
06963-250

Bertholletia excelsa thumb.  • Eigen persing

  • Brazilië


De paranoootboom komt oorspronkelijk uit het Braziliaanse deelstaat Para, waarna hij is vernoemd. Hij behoort tot een van de grootste jungle bomen van tropisch Zuid-Amerika en kan wel 50 m. hoog worden. Dankzij het grote aantal soorten wilde dieren en omdat hij voor de bestuiving afhankelijk is van een bepaald soort bij, zijn er geen geteelde bomen.


Met een speciaal mes worden de zeer harde schalen gekliefd en komen de noten vrij. Daarna worden ze gedurende 24 uur in water geweekt, gedurende vijf minuten gekookt en met de hand geschild. Vervolgens worden ze in donkere, goed geventileerde ruimtes gedroogd. We kopen de paranoten en persen met onze eigen slakkenpers d.m.v. koude persing een prachtige olie.


Cosmetisch gebruik: Paranotenolie is hydraterend en geeft de huid vochtigheid. Het houd de vochtigheidsmantel van de huid stabiel en is ook uitermate geschikt voor haar verzorgingsproducten. Goed voor een droge huid, beschadigd haar en voor de hoofdhuid. Het maakt de huid en het haar elastisch.


Culinair: In de regionale keukens van Brazilië, een vaak gebruikte spijsolie. De smaak is een beetje nootachtig en aangenaam mild. Wees voorzichtig met een notenallergie (personen met een pinda's en noten allergie zijn vaak ook allergisch voor paranoten). Met de seleen ocystathion in de paranoot is nu de natuurlijke seleen-drager beschikbaar, die in het lichaam zonder omwegen in het biologisch aktieve Selenocysteïne kan worden omgezet.
Niet verhitten.


Hoofdbestanddelen: Oliezuur ca. 50%, Linolzuur ca. 30%, Palmitinezuur ca. 14 %, Stearinezuur na. 3%, Myristinezuur ca. 2%, seleenhoudend (uitstekende Seleen drager voor het belangrijke Seleen)


Paranoten olie BIO, 250 ml donkere glazen fles


Model:
Paranoten olie BIO - 250 ml 47.95

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.