29748.jpeg
Webwinkel met kleine familie bedrijven sinds 2011
Palmolie BIO - 100 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05102-100

Elaeis guineensis

  • Onbehandeld
  • Colombia

Er zijn twee verschillende soorten van de oliepalm, teneerste de oranje-rode palmolie die wordt gewonnen uit de mesocarp (vruchtvlees of een deel van het vruchtvlees.) van de vrucht, en palmpitolie die uit de zaden wordt geperst.
We hebben beide soorten in ons programma, welke qua samenstelling enorm verschillen.

Cosmetisch gebruik: Als additief in zonnebeschermings producten vanwege het hoge gehalte aan caroteen en vitaminen. Verder als begeleidende olie voor oxidatie onstabiele oliën die hierdoor stabiel worden. Omdat palmitinezuur een groot aandeel in het vetzuur complex van de huid heeft en naarmate met de leeftijd van de huid vermindert is palmolie is ideaal voor de rijpere huid. Het vormt een licht beschermend laagje op de huid en is bijzonder goed voor de droge en rijpere verouderde huid.

Het heeft een boterachtige consistentie (gelieve een beetje warm).

Culinair: Palmolie is een van de weinige oliën die hoog verhitbaar is.

Hoofdbestanddelen: Palmitinezuur ca. 45%, Oliezuur ca. 38 %, Linolzuur ca. 9,4 %, Stearinezuur ca. 4,7 %, Myristinezuur ca. 1,1 %, hoog gehalte aan fytosterolen, Caroteen (50 – 70 mg/100 g) en tocoferolen (vitamine) (tienmaal zoveel caroteen dan wortelen, 30 keer meer lycopeen dan tomaten)

Palmolie BIO, 100 ml glazen pot


Model:
Palmolie BIO - 100 ml 12.25

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 

Ook besteld

Pinda-olie BIO - 250 ml
Arachis hypogaea L. ook wel aardnoot, grondnoot, olienoot of apennoot - 1 koude persing - Zuid-Amerika Voorzichtig: Pinda's zijn de mee.. Lees meer
12.25