Rijstkiemolie - 60 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
07030-060

Oryza sativa  • Geraffineerd

  • Japan


Rijstkiemen olie wordt door extractie of door persing van de zaailingen of rijstzemelen (buitenlagen) van de rijstkorrel verkregen. We hebben twee verschillende rijstkiemoliën. De ene wordt geëxtraheerd met een oplosmiddel, vervolgens gezuiverd en geraffineerd.


Cosmetisch gebruik: Rijstkiemolie bevat een hoge concentratie van y-oryzanol, dat ondanks de raffinage nog voldoende aanwezig is. Oryzanol heeft de eigenschap om de schadelijke UVA / UVB-stralen van de zon te absorberen en is daarom als een begeleidend olie in zonnebeschermings producten uitermate nuttig. Y-oryzanol is een verbinding met ferulazuur met fytosterolen en wordt door planten als bescherming tegen vrije radicalen gebruikt. Rijstkiemolie is voor alle huidtypen zoals de droge, gevoelige, maar ook voor de vette huid met grote poriën geschikt.


Culinair: Bij ons wordt Rijstkiemolie zelden in de keuken gebruikt. In Oost-Azië is het erg populair als spijsolie bij het koken en braden.


Belangrijkste bestanddelen: Oliezuur 42%, Linolzuur 34%, 17% palmitinezuur, stearinezuur ongeveer 2%, Y-Orytanol. schadelijke stoffen Analyse: Het voldoet volledig aan de voedingsmiddelen regelgeving.


Rijskiemolie, 60 ml glazenfles


Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.3 10 en 452 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.