Mosterdolie BIO - 100 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
07106-100

Brassica juncea
Sareptamosterd - Indische mosterd
(bruine mosterd / gele mosterd)  • koude persing

  • eigen productie Maienfels


Er zijn verschillende soorten mosterd: witte mosterd (Sinapis alba), bruine mosterd (Brassica juncea) en zwarte mosterd (Brassica nigra) die zich wezenlijk t.o.v. van elkaar verschillend zijn. De bruine mosterd is al heel lang geleden in de Aziatische regio's door kruisingen tussen wilde varianten en de zwarte mosterd ontwikkeld en is tegenwoordig voornamelijk in India, Nepal en Rusland te vinden. Het scherpe etherische mosterdolie is niet in de olie aanwezig, maar alleen in de perskoek, die als je deze met water vermengd, de etherische olie afsplist en dan komt de kruidige mosterd geur vrij. Mosterd olie is door het hoge Erucazuur in ons land (alle EU landen) niet goedgekeurd als een spijsolie. Men schrijft de oorzaak van vervetting van de kransslagaders hieraan toe. Echter, in India en Nepal is het al duizenden jaren een populair spijsole en massageolie. Zelfs voor het aanbraden wordt de olie gebruikt. Het schijnt dat de erucazuur door verwarmen wordt geneutraliseerd en volgens de experts in India ons ons probleem daar niet bekend.


Cosmetisch gebruik: Mosterd olie is een van de meest gebruikte plantaardige oliën in verschillende regio's van India en Nepal. Het is uitstekend geschikt voor de verzorging van het haar, de hoofdhuid en ook de huid, is hier als een massage olie gebruikelijk. In de Ayurveda, neemt mosterd olie al eeuwenlang een belangrijke plaats in.


Culinair: Zoals eerder vermeld is het in de EU niet goedgekeurd als een voedingsmiddel. Maar wat u met de mosterdolie wilt doen, laat ik aan u over.


Hoofdbestanddelen: Erucazuur ca. 43 %, Oliezuur ca. 34 %, Linolzuur ca. 15 %, A-Linoleenzuur 2 %, Eicoseenzuuur ca. 1 %, Palmitinezuur ca. 1,5 %, Stearinezuur ca. 1,7 %

Mosterdolie BIO, 100 ml


Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 

Ook besteld

Brandnetelzaad - 100 gr.

Brandnetelzaad - 100 gr.

€ 7,99
Moringa olie BIO - 60 ml

Moringa olie BIO - 60 ml

€ 15,95
Cacay-olie (Kahai-olie), 50 ml

Cacay-olie (Kahai-olie), 50 ml

€ 31,99
Boom Shampoo - 500 ml

Boom Shampoo - 500 ml

€ 29,99
Kliswortel Haar Olie - 100 ml

Kliswortel Haar Olie - 100 ml

€ 15,95
Kliswortel Haar Olie - 10 ml

Kliswortel Haar Olie - 10 ml

€ 3,49
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 422 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.