Zwarte komijn, BIO - 250 ml
Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
07095-250
Nigella sativa
De zwarte komijnzaad wordt in traditionele koude persing geproduceerd. Intensieve Aroma en geur.
Zwarte komijnolie heeft zich de afgelopen jaren bij veel mensen ingeburgerd en is nu bijna overal bekend. De zwarte komijnzaden worden in Duitsland koud geperst op een schroefpers. Het is een bruin-gele olie met een zeer milde smaak met de typische zwarte komijnnoot. Peper-kruidig, licht frisse noot, maar nog steeds aangenaam.
Cosmetisch gebruik: vanwege de etherische olie in de dikke zwarte komijnolie, antioxidant en antimicrobieel met goede stabiliteit. Goed als een mengsel met andere vette oliën met een hoge concentratie aan onverzadigde vetzuren. Uitstekend voor vette onzuivere maar ook droge en schilferige huid.
Culinair: In Turkije worden zwarte komijnzaden veel gebruikt als specerij (flatbread). Ook als kruidenolie voor het mengen in sauzen, groente- en vleesgerechten, salades, enz. - maar niet te hoog verhitten. Als dieetvoeding preventief voor het versterken van het immuunsysteem per dag 1-2 theelepels, vóór of tijdens de lunch. Dit veroorzaakt minder vaak de typische oprispingen door de zwarte komijnolie. Duur van toediening 3-6 maanden.
Zwarte komijn olie BIO, 250 ml donkere glazenfles
Zwarte komijn, BIO - 250 ml
Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
07095-250
Nigella sativa
De zwarte komijnzaad wordt in traditionele koude persing geproduceerd. Intensieve Aroma en geur.
Zwarte komijnolie heeft zich de afgelopen jaren bij veel mensen ingeburgerd en is nu bijna overal bekend. De zwarte komijnzaden worden in Duitsland koud geperst op een schroefpers. Het is een bruin-gele olie met een zeer milde smaak met de typische zwarte komijnnoot. Peper-kruidig, licht frisse noot, maar nog steeds aangenaam.
Cosmetisch gebruik: vanwege de etherische olie in de dikke zwarte komijnolie, antioxidant en antimicrobieel met goede stabiliteit. Goed als een mengsel met andere vette oliën met een hoge concentratie aan onverzadigde vetzuren. Uitstekend voor vette onzuivere maar ook droge en schilferige huid.
Culinair: In Turkije worden zwarte komijnzaden veel gebruikt als specerij (flatbread). Ook als kruidenolie voor het mengen in sauzen, groente- en vleesgerechten, salades, enz. - maar niet te hoog verhitten. Als dieetvoeding preventief voor het versterken van het immuunsysteem per dag 1-2 theelepels, vóór of tijdens de lunch. Dit veroorzaakt minder vaak de typische oprispingen door de zwarte komijnolie. Duur van toediening 3-6 maanden.
Zwarte komijn olie BIO, 250 ml donkere glazenfles