Muru Muru-boter - 100 ml

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
05087

Astrocaryum murumuru

  • Brazilië

De Muru-Muru-palm groeit langs het Amazonewoud en andere rivieren in het regenwoud van Brazilië. Uit de zaden en het vruchtvlees (pulp) wordt d.m.v. koude persing de Muru Muru-boter gewonnen. De olie wordt gekenmerkt door een zeer hoog laurinezuur gehalte zoals (Babassu/kokosolie) en heeft daardoor een sterke anti-bacteriële, anti-microbiële en schimmeldodende werking (netzoals Awarra (Tucuma) olie).

Cosmetisch gebruik: De Muru Muru-boter heeft uitstekende emulsie eigenschappen en wordt dus vaak als emulgator gebruikt. Door het hoge laurinezuur en palmitinezuur gehalte dringt gemakkelijk en snel in de huid en geeft het een een glad en fluweelzachte huid gevoel. Bovendien is het ideaal als een haar olie, het eeuwenlang gebruik hiervan door de Indianen als haarverzorging is hiervan het bewijs. Het versterkt, beschermt en voedt het haar en de huid op een milde en effectieve manier.

Dominante specifieke geur met een vleugje aarde en muskus.

Culinair: Wordt door de Indianen als spijsolie gebruikt. Het kan zelfs hoog worden verwarmd. Goede oxidatie stabiliteit (gaat lang mee).

Hoofdbestanddelen: Laurinezuur ca. 51%, Myristinezuur ca. 29%, Palmitinezuur ca. 7%, Oliezuur 8%, linolzuur 3%, Stearinezuur ca. 2%

Muru-Muru boter 100 ml glazen pot


Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel

Ook besteld

Cupuazú boter, 100 ml

Cupuazú boter, 100 ml

€ 23,99
Kokum boter - 100 ml

Kokum boter - 100 ml

€ 15,99
Glas spatel

Glas spatel

€ 0,99
Aloë Vera, 118 ml

Aloë Vera, 118 ml

€ 13,99
Koffie boter - 100 ml

Koffie boter - 100 ml

€ 26,49
Muhuhu - 3 ml

Muhuhu - 3 ml

€ 23,99
© Copyright 2009-2020 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 679 beoordelingen | Onetoshop.com
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.