Tibet-zout - 1000 g

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
08106-200

Tibet


Hier kunnen we u een buitengewone zout presenteren. Onze Tibet zout komt, zoals de naam al doet vermoeden, uit de hooglanden van Tibet. In de provincie Qinghai ligt een van de grootste zoutmeren ter wereld. De Qinghai Salt Lake, wat betekent "groen-blauwe zee", dit gigantische meer heeft een oppervlakte van 4500 vierkante meter op 3000 meter hoogte. Aangezien hij geen afvoer heeft, ontstaat door de verdamping van duizenden jaren een steeds hogere zoutconcentratie. Er wordt geschat dat zoutafzettingen momenteel op 60 miljard ton bedraagt. Altijd werd dit zout door de Tibetanen voor zoutwinning gebruikt en zelfs vandaag de dag bewegen duizenden Yaks in imposante karavanen door het plateau van Tibet. 
Het Tibet zout behoort door de afzondering, de locatie, de zuiverheid en de specifieke samenstelling van het zout tot de beste bronwater zouten. Voor de Tibetaanse arbeiders is dit een belangrijk exportproduct, en vormt voor velen een belangrijke bron van inkomsten in dit dorre landschap. Het Tibet zout heeft een zeer kruidige en onderscheidende smaak. Het maakt indruk met zijn speciale aroma met aardse en subtiele nuances.


Tibet zout - 1000 g glas

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.3 10 en 469 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.