29748.jpeg
Webwinkel met kleine familie bedrijven sinds 2011












Kala Namak zout - 100 g

Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur
08137

Zwart zout, Indiase Sanchal, Black Salt 
Steenzout India
De kleur van dit bijzondere zout varieert tussen bruin en zwart. De kleur ontstaat bij de vervaardiging door een speciale bereiding met de Harad zaden vruchten (Terminalia chebula boom) welke gekookt worden met een zoutoplossing. Het zout neemt de donkere kleur en de smaak van het fruit hierin op. Het heeft een hoog Zwavelwaterstof- en ijzergehalte. Zwavelwaterstof ruikt zelfs in kleine hoeveelheden naar rotte eieren, maar dat is in de Indiase keuken zeer wenselijk. Het geeft het voedsel een lichte zwavelachtige smaak, om zo te zeggen, dat "bepaalde iets". Dit is erg populair in India, vooral in fruit salades, chutneys (pikante saus), Chaats (zoute snacks) en Rita (yoghurt gerechten). Deze Indische kruiden zout wordt vooral aanbevolen bij groenten en exotische vruchten, maar ook vis. Zelfs in vruchtendranken, wordt vaak gebruikt. Deze isotonische dranken helpen dan de mineralenbalans in evenwicht te houden, hetgeen zeer wenselijk is, als je veel zweet. Vanwege het hoge ijzergehalte is het Kala Namak ook nog gezonder dan het gewone zout. Daarnaast zegt men dat het neutraliserend werkt bij brandend maagzuur. Bij veganisten, wordt het zwarte zout vooral aan de tafel vanwege zijn bestanddelen en zijn ei-achtige smaak zeer gewaardeerd. 
Kala Namak - 100 g Glas

Model:
Kala Namak zout - 100 g 9.95

Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel