culinair.jpg

 

Bij het woord "azijn" trekt bij veel mensen het water al in de mond, wat ik goed kan begrijpen. Ik ben nog nooit een vriend van azijn geweest; dit zuur, ondefinieerbare mengsel waarom zou dit zo geliefd zijn? Een salade kun je met verschillende sauzen veel lekkerder maken, maar je gebruik hiervoor toch geen azijn!

Dit was altijd mijn gedachte. De eerste heroverweging van deze diepgewortelde mening kwam tijdens een bezoek aan een boerenfamilie ergens ver weg in Kroatië. Deze boerenfamilie woont volledig zelfvoorzienend aan de rand van een bergketen in het zuiden van Kroatië, leeft van alles wat hun tuin, weide en bossen schenkt. In Kroatië, kan het zomers heel warm worden en we waren met zijn allen heel dankbaar voor een verfrissend drankje dat heerlijk smaakte. Licht zuur, fruitig sprankelend en aangenaam dorstlessend. Daarna om het recept gevraagd, kreeg toen meerdere keren het antwoord: "azijn". Nou, het was werkelijk azijn. Traditioneel azijn van wijn, verrijkt met de moederazijn, die al decennia werd gekoesterd - was de basis van deze frisdrank, voor iedereen, inclusief onze kinderen, graag dronken. Verdund met helder bronwater, dit was een delicatesse.

Balsamico-Appel azijn - 250 ml

Balsamico-Appel azijn - 250 ml

€ 24,99
Balsamico-Appel azijn -125 ml

Balsamico-Appel azijn -125 ml

€ 16,99
Balsamico-wijnazijn - 125 ml

Balsamico-wijnazijn - 125 ml

€ 16,99
Balsamico-wijnazijn -250 ml

Balsamico-wijnazijn -250 ml

€ 24,99
Witte Balsamico-wijnazijn - 500 ml

Witte Balsamico-wijnazijn - 500 ml

€ 15,95
© Copyright 2009-2019 Een Groene Wereld Alle getoonde prijzen zijn incl. BTW plus verzendkosten, | Gemiddelde beoordeling door klanten 9.2 10 en 486 beoordelingen | Powered by Onetoshop
×
Heb je een vraag, stuur een berichtje en ik neem z.s.m. contact met je op.